Nytt tak på enebolig ski – Decra Classic takplater

Denne jobben var en del av flere store jobber vi gjorde på dette huset, blant annet etterisolering av mur, bygge ny garasje og støpe betongplate.

Det eksisterende taket var gammel tak-shingel. Det var ikke noe feil med shingelen, og taket var tett, men kunden synes taket så trist ut rent estetisk, da det var slitt i fargen osv. Det samme var pipebeslaget, takrenner og vindskier, og kunden ønsket at taket skulle stå i stil med den nye fasaden.

I og med taket kun hadde 10 cm dype gavl-utsikk og kunden ønsket å utvendig etterisolere muren med 10 cm EPS-plater, så måtte vi skjøte på gavl-utstikkene. Vi ble enige med kunden å skjøte de med 40 cm, slik at de ble 30 cm etter ferdig etterisolering.

Dette huset  med tilhørende garasjer hadde flere forskjellige taknivåer så det ble en realativt omfattende jobb. Etter vi hadde laget utstikkene skrudde vi på undertak av OSB og dekket utstikkene med undertakspapp fra ICOPAL med god overlapp og limte  godt med egnet lim  ned langs hele skjøtene. Videre byttet vi ut alle vindskiene og oppbordene. Nye forkantbord og forkantblikk ble skrudd fast og vi gikk igang med å skru sløyfer og lekter på taket.

Vi byttet også alle takrennene, nedløp, pipebeslag og luftehatter på taket. Før vi tilslutt la takplatene på taket. Resultatet taler for seg selv. Taket ble skikkelig flott.

Her er noen bilder før/under og etter jobben var ferdig