Hus i Thermomur i Halden

Her jobbet vi som underentreprenør for DK Byggconsult AS til å gjøre alle betong, tømrer og mur-arbeider. Kort sagt alt arbeidet med oppføringen av huset. Kunden satte selv inn vinduer, og gjorde selv deler av arbeidet inne, med gipsing, og malerarbeider. Bortsett fra det utførte vi alle mur, betong og tømrerarbeider. Vi hadde også alle arbeidene med å montere stillase.

Huset er ett hus som ble tegnet spesielt til kunden og oppført i Thermomur fra Jackon. Husets stil er tegnet i det som har blitt hetende «ny-funkis» stil. Med store vindusflater tilnærmet flatt tak.

Vårt arbeid startet med å ta ut høyden på tomta for slik at graveentreprenør fikk planert den riktig. Etter dette var i orden satte vi igang med forskaling, armering og støping av betongplaten til huset.

Deretter startet vi arbeidet med å stable Thermomur, ta ut lysåpninger til vinduer og dører. Deretter gikk vi videre med nødvendig armering før vi støpte underetasjen. Deretter fortsatte arbeidet med å stable neste etasje med Thermomur og  armere for så å støpe denne.

Så var tiden kommet for å få på taket, som ble levert fra takstolfabrikk, hvorpå vi monterte dette og skrudde OSB-plater. Arbeidet med å få taket tett ble profesjonelt og raskt utført av Protan, som dekket  taket.

Etter at taket var tett begynte arbeidene med takkasser og undertak over veranda i 2.etg. Her ble det slått på panel og vindskier.

Inne i huset foret vi ned himlingen slik at det ble plass til ventilasjonsrør. Dette ble gjort med Gyproc sine stålprofiler og skrudd på gipsplater, noe som minimerer risikoen for sprekkdannelser mellom vegg og tak. Dette kommer i vekslende grad hvis man bruker himling av treverk (som beveger på seg når det tørker) Dette fordi veggene er i helt dødt materiale. Nemlig Thermomur med betong.

Videre ble alle innervegger også bygget med Gyproc sine stålprofiler (stendere). Og etter at kunden hadde skrudd på alle gipsplatene, hjalp våre malere de med å skjøtesparkle gipsplatene.

Siste delen av jobben var å pusse fasaden med STO armert puss-system, og avsluttet med med en gjennomfarget STO Silco QS  fra STO Norge.

Kunden skulle selv gjøre ferdig veranda og diverse andre ting selv.

Vi synes huset ble utrolig flott og passet meget god inn i terrenget, og med en utrolig flott utsikt fra begge etasjer.

Sitter du med tanker om å bygge hus i Thermomur kan vi anbefale disse sidene:

http://www.thermobolig.no

http://www.jackon.no