Etterisolering av murhus i Oslo

Denne jobben ble gjort i fjor høst, men har ikke fått tid til å dra og ta bilder etter vi ble ferdig. Nå hadde det seg imidlertid sånn at kunden nå i oktober har engasjert oss til å gjøre en del innvendige arbeider, blant annet deres bad, så fikk vi tid og anledning til å ta noen bilder av ferdig jobb.

Huset er bygget i porebetong, og bar preg av at fasaden var blitt litt slitt, samt at den ikke var pusset med armert puss. Hvilket heller ikke var så vanlig på tiden huset ble bygget. Pussen hadde derfor skallet av og slått spreker i fugene slik at ett «blokk-mønster» ble synlig.

De engasjerte oss til å etterisolere murveggen med STO sitt systempuss-system. STOTherm Vario  pusssystem med EPS, samt STO Lotusan farget sluttpuss. Videre fikk vi jobben med å beise treverket som var på fasaden.
I og med at fasaden ble 10 cm tykkere var det også en del blikkenslagerarbeid som vi også utførte.

Underveis ble det også avdekket at betongsålen på deler av huset ikke var dekket av isolasjon slik at kulden kom inn i gulvet via betongen på utsiden. Derfor ble det gravd opp litt rundt huset, fjernet terrassebord og etterisolert der også.

Kunden ble meget fornøyd med resultatet, både når det gjelder reduserte fyringsutgifter/varmere hus, men også med en ny og flott fasade. Og bedre skussmål enn å nå bli engasjert til å gjøre videre arbeid med deres hus kan man vel ikke få.

Bildene av ferdig vegg er tatt 1 år etter utført arbeid, og som dere ser er resultatet like flott. StoTherm Vario systemet er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Det har en utrolig holdbarhet.