Ny murpuss på gammel teglsten-villa

Huset hadde store felter hvor murpussen var skallet av og dermed ønsket de å få reparert dette. All maling måtte fjernes for at problemet ikke skulle oppstå på nytt. Derfor mente vi, og takstmann at det eneste riktige var å pigge av all murpuss og legge på ny.

Men først måtte vi få opp fasadestillase med beskyttelse-nett for å hindre at puss skulle falle ned på personer eller biler på utsiden av stillasen. Dette ble gjort av våre egne stillasegutter som har godkjent stillasebyggerkurs, og vi har selv over 2500 kvm stillase som vi bruker selv, og leier ut/bygger for kunder.

Etter at all gammel murpuss var fjernet ble veggene satt inn med STO Prim Micro for å mette teglstenen og gi god heft for grunnpussen.

Siden teglstenen var murt for mange, mange år siden var den ikke spesielt rett, så det gikk med mye grunnpuss og mye arbeid for å få rettet opp veggene og gjort de rette og slette. Vi brukte STO LevelCote som er godt egnet for å pusse på tegl, samtidig som den er gunstig priset på en jobb som denne hvor man må bruke mye puss for å få veggene slette.

Vi pusset inn glassfiberarmeringsnett fra STO. Dette hindrer at murpussen sprekker opp. Deretter pusset vi ett lag til med STO LevelCote før vi avsluttet med ett lag med sluttpuss.
Sluttpussen vi brukte er en gjennomfarget hvit sluttpuss som heter STO Silco med 1,5 korning (dvs at grusen/stenene som er tilsatt pussen maks er 1,5 mm store)

Vi byttet også ut vindskiene på begge sider av huset, da de begynte å bli dårlige og det var god økonomi å bytte de nå som vi allikevel hadde stillase satt opp rundt huset.

Kunden ble veldig fornøyd med kvalitet, og det faktum at vi ferdigstilte til avtalt tid, til avtalt pris.